28 juni is Saimi loops geworden. 3 juli op mijn zoon zijn verjaardag zijn we om 6 uur gaan rijden, op naar Zweden! WE hebben overnacht in Denemarken en zijn toen naar het plaatsje Kalmar gereden daar hebben we een stuga gehuurd, we hadden een fantastische plek vlakbij een meer! De volgende dag naar Österbybrük gereden, waar Janne Larson en Marita Lövström wonen. Saimi en Mánnu waren meteen verliefd, wat een prachtige maar vooral lieve reu! Woensdag 13 Juli zijn we naar een kliniek geweest in Uppsala voor een progesterontest, het was de dag van een eisprong en donderdag ook.
Mánnu wist het al, stond ons op te wachten bij het hek, de dekking was vrijwel direct en zaten ongeveer 30 minuten gekoppeld. De volgende dag dekte Mánnu haar weer. Op vrijdag zijn we naar huis gereden met een tevreden en gelukkig gevoel. Mooie mensen ontmoet, een fantastische reu leren kennen, die ik zo mee naar huis had willen nemen…en liefde voor het land gekregen! Wat een natuur <3 Zondag 11 september 2016 is Saimi bevallen van drie prachtige reutjes! De hele dag was ze al wat anders, een beetje onrustig, harde buik, hijgen en haar blik was veranderd. Nadat ik 's middags Margriet op de hoogte had gesteld dat ik er van uit ging dat de bevalling spoedig zou beginnen, veranderde haar gedrag en ging ze zelf in de werpkist, ik zag meteen dat ze vocht verloor en al snel zag ik haar persen. Meteen Margriet gebeld dat ze moest komen! Omdat zij wel een dik half uur nodig heeft om hier te zijn, ging ik er al van uit dat ik het in mijn eentje moest klaren omdat ik al een pup zag komen. Eerst zag ik niet dat het een stuitbevalling was, totdat ik twee pootjes gekruist over elkaar en een klein staartje in het vlies zag. Ook dat nog... maar Saimi deed het zo fantastisch en ik steunde haar door rustig te blijven en ik heb zachtjes wanneer ze ging persen rond haar vulva gedrukt, het was zwaar! Het bleek ook nog eens het grootste reutje te zijn van de drie die de weg vrij ging maken en dan ook nog een stuit. Op een gegeven ogenblik was het lijfje er door alleen het kopje nog, met een flinke perswee kwam hij uit eindelijk eruit pppfffff opgelucht! Doordat dit pupje best wel wat te verduren had gehad en Saimi ook even aan het bijkomen was, heb ik het vlies bij zijn neusje weggehaald en zijn bekje uitgezogen, toen begon hij te pruttelen en dit moment zal ik nooit vergeten want door dit geluid werd Saimi meteen alert en reageerde meteen op de pup, ik heb toen alleen maar gekeken en genoten want alles werd gedaan! Laarsje, zo noemde we hem even vanwege zijn witte voorpootje is om 17.50u geboren en woog 435gr. Om 18.45u is nummer twee geboren, een reutje van 400gr, dit ging heel makkelijk, net als bij de eerste deed ze alles zelf en at nu ook de nageboorte op. Inmiddels was Margriet er! Nummer drie werd om 20.15u geboren, een reutje van 440gr en ging net als nummer twee best makkelijk, ze moest alleen wat langer persen omdat hij wat hoger lag. Bij dit hondje zou ik de moederkoek weghalen maar daar dacht Saimi anders over en voor ik het wist at ze hem al helemaal op. Wat een geweldige ervaring, zo mooi!!!! En wat doet ze het goed, wat een lieve, zorgzame moeder, fantastisch!!