home

Honden mooie dieren zijn dat…

 

Ik ben Yvonne en woon samen met mijn man en twee zoons en onze dieren in het plaatsje Heemskerk in Noord-Holland. Ik ben opgegroeid met allerlei dieren en vooral met honden, thuis hadden we windhonden waarmee we naar de renbaan gingen en af en toe een show bezochten.

Zelf ben ik alle dagen bezig met [ mijn ] honden, het is een manier van leven, naast het trainen, spelen en speuren, maak ik dagelijks lange wandelingen in de natuur en heb ik al 18 jaar een hondenuitlaatservice.

De Lapinporokoira, ook wel Laplandse Herder genoemd, heb ik leren kennen bij Margriet de Kloet, de eerste fokker in Nederland. Hier is de interesse voor dit ras ontstaan, toch heeft het nog tien jaar geduurd voordat wij onze Lapinporokoira kregen. We hebben haar uit Finland geïmporteerd bij de kennel Tuhkavuorten van Kaisa Hurme, genaamd Tuhkavuorten Ketoneilikka, roepnaam Saimi.

Ik heb Saimi dan ook vernoemd naar de stammoeder van kennel Valkean Veden, de kennel van Margriet. Inmiddels is zij een goede vriendin van ons.
Heel af en toe zal ik een nestje fokken, voor mij is het puur hobby!
Zo probeer ik een steentje bij te dragen om dit bijzondere ras in stand te houden!

Heeft u nog vragen, dan kan u vrijblijvend contact opnemen.
Yvonne